Raise3D uviedla 3D tlačiareň DF2 na profesionálnu resinovú tlač

admin

3D tlačiareň predstavuje vstup Raise3D na trh 3D tlače z fotopolymérovej živice a je ďalším míľnikom firmy v portfóliu profesionálnych a priemyselných 3D tlačových riešení
Spoločnosť Elvira, popredný dodávateľ 3D technológií a prevádzkovateľ portálu Abc3D, oznámila, že Raise3D, poskytovateľ flexibilných riešení aditívnej výroby predstavil na veľtrhu Formnext novú 3D tlačiareň Raise3D DF2. Ide o ďalší míľnik firmy v jej rozsiahlom portfóliu profesionálnej a priemyselnej 3D tlače, ktorý predstavuje vstup na trh resinovej 3D tlače.

Riešenie DF2, založené na technológii Digital Mild Printing (DLP), sa môže pochváliť vysokou rýchlosťou a presnosťou tlače, maximálnou kvalitou povrchov a vysokou mierou spoľahlivosti a bezpečnosti. Bolo vytvorené na technické prototypovanie, tvorbu výrobných pomôcok a malosériovú výrobu, pričom využíva rozmanitý výber vysoko kvalitných živíc. DF2 sa vyznačuje pracovnými postupmi, ktoré urýchľujú prácu užívateľov s tlačiarňou a optimalizujú využitie resinových technológií vo výrobe.

Riešenie DF2 integruje niekoľko komponentov na zaistenie kompletného pracovného postupu 3D tlače:

  • Raise3D DF2 3D Printer: DLP tlačiareň je určená na výrobu maloobjemových, hladkých a opakovateľných dielov s vysokým rozlíšením, vďaka presnému a spoľahlivému systému na zdvih osi Z, efektívnemu riadeniu materiálu, vyhrievanej komore, vysoko kvalitnému optickému systému, pokročilej technológii Anti-Aliasing a Air-Peel technológiami na rýchle a jednoduché odlupovanie vrstvy.
  • Raise3D DF Wash: Automatizované čistiace riešenie s efektívnym riadením procesu a ľahkou údržbou. Môže sa pochváliť robustnými čistiacimi schopnosťami pomocou dvojturbínového umývania, simulácie ručného umývania a systémom dvojventilátorového sušenia vzduchom. Využívať je možné rôzne čistiace prostriedky, ako je alkohol, IPA, TPM a voda.
  • Raise3D DF Remedy: Pokročilá vytvrdzovacia stanica vybavená niekoľkými UV vytvrdzovacími a zahrievacími profilmi. Využíva duálne vytvrdzovacie zdroje naprieč viacerými vlnovými dĺžkami (365/385/405 nm).
  • Raise3D Resins: Výber živíc na mieru pre rôzne aplikácie s ďalšími variantmi, ktoré budú čoskoro uvedené na trh, zahŕňa užívateľsky prívetivú živicu Normal, živicu Powerful 2K trvanlivú a odolnú voči nárazu, Excessive Element umožňujúcu vysoké rozlíšenie a extrémne jemné detaily a Inflexible 3K s vysokou tuhosťou a vynikajúcou tepelnou a chemickou odolnosťou.
  • Softvér ideaMaker Slicing prispôsobený pre riešenie DF2, ktorý zjednodušuje proces tlače DLP. Medzi ponúkané funkcie patrí okrem iného Anti-Aliasing, automatická podpora, kompenzácia kontúr, detekcia prísaviek, generovanie textúr a zmenšená veľkosť Gcode.

„Vstup spoločnosti Raise3D, ktorá prichádza s premiérovou ponukou 3D tlače z polymérovej živice, sme určite privítali,“ povedal Jan Šmejcký, riaditeľ spoločnosti Elvira, ktorá distribuuje tlačiarne Raise3D na českom a slovenskom trhu. „Táto tlačiareň má potenciál priniesť vysokú hodnotu pre výrobné podniky všetkých veľkostí. Po veľmi pozitívnych ohlasoch a skúsenostiach s tlačiarňou Hyper-Velocity od Raise3D sme veľmi radi, že resinová tlačiareň práve od tohto výrobcu obohatí široké portfólio našich 3D tlačiarní dostupných na portáli Abc3D.“

Dostupnosť Raise3D DF2na českom a slovenskom trhu sa očakáva na konci prvého štvrťroku 2024.

Značky:

Next Post

Piyush Gupta, HT Media Group

HT Media Group CFO Piyush Gupta, when requested about the advantages of the upcoming basic elections, acknowledged that there might be advantages nevertheless it’s actually robust to quantify. He was addressing the traders throughout the Q2 earnings name. He stated, “Will probably be of profit to your complete trade, together […]